På denna sida finns en rad av exempel på sms tjänster som vi tillhandahåller till företag och organisationer. Lösningarna som beskrivs är i regel standardlösningar. Har ni några specialla behov så är ni välkommna att kontakta oss på 08-544 90900 för en förutsättningslös diskussion. 

Meddelanden från röstbrevlådor

Många företag går idag över till en mobiltelefonväxel och i samband med detta sätter de även upp ett eget röstbrevlådesystem.

Advox tjänster och produkter kan integreras med alla röstbrevlådesystem som säljs på den svenska marknaden.
Ett vanligt röstbrevlådesystem är till exempel Onebox från Aastra.

E-postintegration

Att skicka SMS via e-posten är både enkelt och praktiskt. Företag skickar idag till exempel säljstatistik, aktivitetspåminnelser, ändringar av mötesbokningar etc.

Vi på advox kan intergerar er e-post med sms som tjänst eller som egen server, läs mer om Outlook integration här, eller om egen server här.. 

Vikariesystem

SMS används idag hos kommuner och företag för sin vikariesökning. Det är både billigare och snabbaren att skicka SMS än att ringa till potentiella vikarier. Via tvåvägs SMS så kan vikarier sedan kan svara med ett SMS om de är intresserade. 

Vid tvåvägs SMS sätter vi upp ett eget mobilnummer till kunden och systemet kan automatiskt hålla reda på vem som fått ett visst SMS. Därmed kan en person få flera förfrågningar och genom att svara på en specifik förfrågan så bokas man för just denna.

Larm

Larm via SMS från produktionssystem, fastighetssystem och övervakningssystem skickas idag alltid som SMS.

Vi kan skicka ut era larm som tjänst eller som egen SMS-server hos er, läs mer om egen server här..

SMS-Bekräftelser

Att skicka bekräftelser görs idag allra effektivast via SMS. Till exempel för gjorda inköp, bokad tid, ansökan om medlemskap, byte av lösenord, mottagen felanmälan mm.

Det blir mer och mer vanligt att man får ett SMS varje gång man gör ett inköp via kreditkort. På detta sätt har man i många länder effektivt stoppat kreditkortsbedrägerier.

Aviseringar för varuavhämtning

Som kund är det positivt att få sina leveransaviseringar bekräftade via SMS, då det ger både snabbare och enklare avhämning.

Istället för att få en avi med posten dagen efter ett paket har anlänt så får man ett SMS som innebär att man kan hämta postorderleveranser redan samma dag. Nyttan är uppenbar för alla parter, för leverantörer så sparar man pengar då SMS är betydligt billigare än brevporto. Advox har levererat tjänster och flera system till några av Sveriges största företag inom transporter och postorder.

Telefonist- meddelanden

Telefonister som tar meddelanden och skickar ut viktiga meddelanden via SMS används idag av alla företag med ett hänvisningssystem.

Vi integrear sms tjänster med till exempel Aastra CMG och Ericsson DNA.

Påminnelser

SMS-påminnelsers om tid hos tandläkaren, frisören, bilverkstaden om att medicinera etc. SMS integration med olika typer av kalender/boknings-system är allt vanligare.

Vi kan integrera våra SMS tjänster med ert system eller hjälpa er med att drifta ett kalendersystem.

Medlemsinformation

Olika typer av medlemsinformation skickas snabbt och enkelt ut via SMS. Det används idag hos fackföreningar, intresseorganisationer, idrottsklubbar mfl.

Resturanger och klubbar kan även ta emot bokningar via SMS genom att koppla inkommande SMS till ett kalendersystem.

Säkerhetskoder

Säkerhetskoder från inloggningssystem, inpasseringsystem och andra typer av verifikationskoder.

Våra sms-tjänster och produkter har integrerats med en lång rad övervaknings- och säkerhetsystem. Kontakta oss för en diskussion om den bästa lösningen för er.