Advox gör det enklare och billigare att hantera SMS via Outlook

Automatiska SMS-påminnelser om bröllopsdagen och annat man bara inte får missa

Omnigate Outlook Mobile Services är en ny serverbaserad lösning för företag som vill ge sina medarbetare möjlighet att hantera SMS via Outlook. Fördelen med en server­lös­ning är att man slipper installationer på enskilda datorer, allt hanteras centralt med stora besparingar i tid och support för it-avdelningen som följd.

Sms integrerat i Outlook utan installation

Nu har det blivit enklare än någonsin att hantera SMS via datorn. Med Omnigate Outlook Mobile Services kan man på ett smidigt sätt skicka SMS via den inbyggda SMS-klienten i Outlook 2010. – Det är bara att klicka Nytt, Textmeddelande och mobilnumren hämtas på samma sätt som för e-post ur den personliga eller gemensamma adress­boken. Skickade SMS sparas som vanligt i utkorgen.

Gruppsändning

Att skicka SMS till flera mottagare är lika enkelt som att skicka e-post till en grupp, vilket fungerar både med egna och gemensamma grupper.

Möteshantering

Det går även att skicka kalenderpåminnelser till mobilen via SMS. Man anger i direkt i kalendern vilka poster som ska påminnas via SMS. Man kan även ange att vissa typer av bokningar alltid ska påminnas via SMS, ett oslagbart sätt att gardera sig mot missade bröllopsdagar etc. Dessutom kan man boka möten i gemensamma kalendrar och aktivera SMS-påminnelse för dessa möten. En annan uppskattad funktion är möjligheten att få morgondagens aktiviteter utskickade kvällen innan som ett SMS.

”En ytterligare finess är att man kan styra inkommande SMS till mottagarens mobiltelefon eller e-postklient”, säger Stefan Sjödin hos Azenna Advox AB, företaget bakom Omnigate Outlook Mobile Services.

De stora mobiloperatörerna tillhandahåller visserligen gratis SMS-klienter, men de är avsedda för individers behov och passar sämre för företag som behöver fler funktioner, mer kontroll och enklare installationsförfaranden. Dessutom kan företagen teckna avtal (t.ex. Telia SMS Företag) som ger betydligt lägre transaktionskostnader än vad som är fallet med de fria klienterna som knyts till personliga abonnemang.

All säkerhetskonfiguration hanteras centralt av IT-avdelningen som även styr vem eller vilka grupper av personer på företaget som får tillgång till SMS-tjänsten (kostnadsskäl). IT-avdelningen kan enkelt ta fram statistik på användandet för t.ex. interndebitering, samtidigt som SMS-funktionaliteten enkelt kan utnyttjas av företagets övriga IT-infrastruktur såsom Microsoft SharePoint Server.
 

Pris och tillgänglighet

Omnigate SMS Server med Outlook Mobile Services finns tillgänglig för omedelbar leverans och kostar från 9 400 kr plus moms. Produkten tillhandahålls även som en tjänst för mindre företag som inte vill installera en egen server, ett Outlook konto kostar 195 kr i månaden plus SMS konstnad.


Tekniska krav

Alla de senaste versionerna av Omnigate hanterar Outlook Mobile Services. Funktionen finns i Microsoft Office 2010 och Outlook 2010 och 2007. Inget extra behöver installeras hos användarna, utan funktionen aktiveras under mobilinställningar i Outlook. Företagets gemensamma adressböcker i Active Directory och Exchange Server 2010 fungerar utan extra anpassning.


För mer information:
Stefan Sjödin, tfn 08-544 90 900, mobil 0735-621900, e-post: stefan.sjodin(at)advox.se För aktuella pressmeddelanden, bildarkiv och bakgrundsfakta om företaget, se www.advox.se

Azenna Advox AB är ett svenskt företag som utvecklar och marknadsför produkter för elektronisk post och mobil meddelandehantering (SMS/WAP). Den första SMS-produkten, Advox Mobicall levererades redan 1993. Huvudprodukten är Advox Omnigate, en avancerad meddelandeserver som kännetecknas av flexibilitet, säkerhet, mobi­li­tet och enkel admini­stra­tion.