Introduktion till Outlook Mobile Service

Outlook Mobile Service är en ny funktion i Microsoft Office Outlook 2010 och 2007 som du använder när du vill skapa och skicka textmeddelanden och multimediemeddelanden till en mobil enhet via Outlook ungefär så som du skickar e-post.

 

Fördelar med Outlook Mobile Service

Två olika sätt att kommunicera med arbetskamrater, affärskontakter och familjen är e-post och mobiltelefon. Båda sätten har sina fördelar, men att hantera kontakter, korrespondens och möten med två olika media kan bli tidsödande.

Outlook Mobile Service gör det enklare att använda båda dessa media och det är helt integrerat med Outlook. Med hjälp av Outlook Mobile Service går det nu att skapa och skicka text- eller multimediemeddelanden lika snabbt och enkelt som e-postmeddelanden. När du har skickat meddelandet visas det i mappen Skickat i Inkorgen.

Genom att använda Outlook Mobile Service kan du skicka ett meddelande både som e-postmeddelande och mobilmeddelande till flera kontakter på samma gång. Du kan också hålla dig informerad även om du inte är på kontoret, eftersom Outlook Mobile Service kan vidarebefordra e-postmeddelanden och avtalade tider i kalendern direkt till mobiltelefonen.

Dessutom kan du ta emot meddelanden från en mobiltelefon direkt i Inkorgen i Outlook, använda en mobiladressbok med information om alla mobila kontakter och dirigera sammanfattningar av Outlook-kalendern till mobiltelefonen.

 

Hur Outlook Mobile Service fungerar

Outlook Mobile Service samverkar med den mobiloperatör som du använder. När du har skickat ett mobilmeddelande från datorn, går det via webbtjänsten för Outlook Mobile Service, som finns hos din mobiloperatör, och skickas sedan till de mobiltelefoner som du väljer.

Om mottagarna vill svara gör de det från sina mobiltelefoner. Meddelandena som skickas av mottagarna hanteras av deras respektive mobiloperatörer och skickas tillbaka till webbtjänsten för Outlook Mobile Service. Härifrån skickas meddelandena tillbaka till din Inkorg, mobiltelefon eller båda, beroende på vad du har valt.

Outlook Mobile Service-funktioner

  • Fullständig integration med Outlook    

När Outlook Mobile Service har installerats blir det en del av Outlook, med alternativ för mobilmeddelanden tillsammans med alternativ för e-post. De mobilmeddelanden som du skickar sparas i mappen Skickat, precis som e-postmeddelandena. De mobilmeddelanden som du tar emot skickas till din Inkorg om du vill det, precis som vanlig e-post. Du kan också spara mobilmeddelanden i mappen Utkast för framtida bruk.

  • Mobila text- och multimediemeddelanden skickas direkt från datorn    

Outlook Mobile Service gör det enklare att skapa text- och multimediemeddelanden på datorn. Skriv meddelandet, lägg till bilder och ljud i multimediemeddelandet och förhandsgranska det innan du skickar det.

  • E-postmeddelanden, påminnelser och kalendersammanfattningar vidarebefordras till din mobiltelefon    

Du kan konfigurera Outlook Mobile Service-kontot så att e-postmeddelanden och avtalade tider i kalendern vidarebefordras till din mobiltelefon när du inte är på jobbet.

  • Både e-post och mobilmeddelanden skickas samtidigt    

Med Outlook Mobile Service kan du skicka ett meddelande till mobiltelefoner och e-postadresser på samma gång. Meddelandet skickas som ett mobilmeddelande till mobiltelefoner och som ett e-postmeddelande till e-postadresser. Du behöver inte skicka meddelandet två gånger.

  • En ny mobiladressbok    

En mobiladressbok som innehåller information om dina mobila kontakter skapas när du skapar ett Outlook Mobile Service-konto. De kontakter som har mobilnummerinformation i Outlook-adressboken läggs automatiskt till i den här adressboken.

  • Automatisk matchning av kontakter    

Om du skriver en del av ett namn när du skickar ett mobilmeddelande söker matchningsfunktionen efter kontakter som matchar det du har skrivit och kompletterar namnet.

 

Sidans innehåll är hämtat från Microsoft