Kort historik om Advox AB

Advox utvecklar produkter och tjänster för mobil meddelandekommunikation och säker e-post.

Advox var 1993 först i världen att utveckla SMS produkter, Advox Mobicall. Advox produkter används idag av GSM operatörer, Internet opertörer och Mobil portaler för deras inkomst genererade tjänster. De används av Kommuner, Skolor, Sjukhus och Företag för deras verksamhetskritiska sms och e-post hantering.

Advox AB startade hösten 1992 med en affärsidé att utveckla paketerade lösningar för förmedling och förädling av information. Detta innebar en rad produkter inom dataintegrerad telefoni och e-post. Advox utvecklade bl.a ett eget Hämtfax och telefonsupport system, som såldes till bl.a Exportrådet, Scribona och WordPerfect.
De första e-post produkterna som togs fram var en länk ifrån Microsoft Mail och cc:Mail till Minicall-Text samt ett övervakningsprogram för cc:Mail router. Advox laserade 1993 ett koncept runt "trådlös e-post".Artikel i Executive Report April 1993
 


Advox var 1993 först i världen att bygga produkter för att skicka SMS till GSM-telefoner, Advox Mobicall. Advox blev då omskrivet för att uppfunnit den mobila brevlådan.

Advox Mobicall har sålts som OEM versioner till bl.a TeleDanmark Mobil (MobilTekst 2), EasyCall Malaysia (EasyReach), AU-system (Airmail) och en anpassad version för Securitas larmcentraler. Kort därefter utvecklades en e-post gateway mellan cc:Mail och Microsoft Mail, Mailgate, som såldes till ett antal företag tex Avon Cosmetics, NatWest Bank och Walt Disney.

I samband med att efterfrågan på Internet e-post produkter ökade, beslutade Advox att minska utvecklingen av talsvarsprodukter, för att instället fokusera på marknaden för Internet. Marknaden efterfrågade bl. a produkter där man kopplade ihop det lokala e-postsystemet med Internet. Här kan man se vår webb från 1996 och vår webb 2002

 

Artikel i Europolitans kundtidning 1994
 

Advox beslöt att ta fram en Internet koppling för uppringd UUCP förbindelse till Microsoft Mail och cc:Mail, Advox MimeLink som bl.a hanterade de senaste standarderna för bifogade filer (Mime). Mimelink används av ett stort antal företag över hela världen, tex Fujitsu i Hong Kong, Adresseavisen i Norge och Holländska Televisionen (NOS). Advox var en av de första i världen att bygga en Mime baserad Internet gateway.
 


Våren 1997 beslöt Advox att MimeLink och Mobicall skulle anpassas för den internationella marknaden och slogs i hop till en produkt som döptes till Omnigate. Samtidigt öppnar Advox kontor i Seattle USA.

Advox Omnigate, som skulle innehålla mesta möjliga meddelande funktionalitet i ett enda paket. En produkt som från början även skulle vara byggd för den internationella marknaden. Advox Omnigate säljs fortfarande och används idag av flera tusen företag.

Advox öppnar kontor i USA, Markanden i fokus 1996
 

 

Exempel på 200 kunder bl.a av Seattle City Light, University of Chicago, Alcatel Belgien, Ericsson Radio System, Stockholms Fondbörs och Kungliga Slottet. Omnigate har paketerats med en rad olika leverantörer som t.ex. med Microsoft i Malaysia där varje Microsoft Exchange Server som såldes innehöll en Advox Omnigate.

Advox Omnigate utvecklas idag konternuerligt för att tillgodose användarnas behov och önskemål, flera framtida versioner är planerade. 1999 lanserades en helt ny produktlinje. En produktlinje som går under konceptet Advox Active Messaging. Syftet med produkterna är att hjälpa företag och organinsationer att använda sin e-post på ett mobilt och effektivt sätt.


Advox har högsta kreditvärdigheten
enligt UC 
Med en riskprognos på 0,06%