Om Advox

Advox Logo

Kort historik om Advox AB

Advox utvecklar produkter och tjänster för mobil kommunikation och säker e-post.
Advox AB startade hösten 1992 med en affärsidé att utveckla paketerade lösningar för förmedling och förädling av information. Detta innebar en rad produkter inom dataintegrerad telefoni och e-post. Advox utvecklade bl.a ett eget Hämtfax och telefonsupport system, som såldes till bl.a Exportrådet, Scribona och WordPerfect. 

De första e-post produkterna som togs fram var en länk ifrån Microsoft Mail och cc:Mail till Minicall-Text samt ett övervakningsprogram för cc:Mail router. Advox laserade 1993 ett koncept runt "trådlös e-post".

Advox var 1993 först i världen att bygga produkter för att skicka SMS,  "Advox Mobicall". Advox blev då omskrivet för att uppfunnit den mobila brevlådan.
Advox Mobicall har sålts som OEM versioner till bl.a TeleDanmark Mobil (MobilTekst 2), EasyCall Malaysia (EasyReach), AU-system (Airmail) och en anpassad version för Securitas larmcentraler. Kort därefter utvecklades en e-post gateway mellan cc:Mail och Microsoft Mail, Mailgate, som såldes till ett antal företag tex Avon Cosmetics, NatWest Bank och Walt Disney. 
Här kan man se  vår webb från 1996 och vår webb 2002

Genom åren har vi utvecklat en rad produkter och tjänster. Idag arbetar vi primärt med SMS tjänster och produkter, med mobil-applikation och blockchain utveckling.

Ett par äldre tidningsartiklar om Advox

Advox tar steget mot Trådlös e-post, Executive Report

1993, "Trådlös e-post"

Advox AB startade hösten 1992 med en affärsidé att utveckla paketerade lösningar för förmedling och förädling av information. 

De första e-post produkterna som togs fram var en gateway från Microsoft Mail och cc:Mail till Minicall-Text samt ett övervakningsprogram för cc:Mail router. Advox laserade 1993 ett koncept runt "trådlös e-post"

Advox utvecklade den mobila brevlådan

1994, SMS och "den mobila brevlådan"

Advox var 1993 först i världen att bygga produkter för att skicka SMS till GSM-telefoner, Advox Mobicall. Advox blev då omskrivet för att uppfunnit den mobila brevlådan.
Advox Mobicall har sålts som OEM versioner till bl.a TeleDanmark Mobil (MobilTekst 2), EasyCall Malaysia (EasyReach), AU-system (Airmail) och en anpassad version för Securitas larmcentraler. 
Advox öppnar kontor i USA

1996, Omnigate lanseras och Advox öppnar kontor i Seattle USA

1996 beslöt Advox att MimeLink och Mobicall skulle anpassas för den internationella marknaden och slogs i hop till en produkt som döptes till Omnigate. Samtidigt öppnar Advox kontor i Seattle USA.

Advox Omnigate, som skulle innehålla mesta möjliga meddelande funktionalitet i ett enda paket. En produkt som från början även skulle vara byggd för den internationella marknaden. Advox Omnigate säljs fortfarande och används idag av flera tusen företag.