SMS Tjänster

Kompletta SMS tjänster

Skicka SMS direkt via vår sms-tjänst. Kommunicera både snabbt och enkelt med kunder och medarbetare.

Våra SMS-trafikavtal ger er:
 • TCP/IP kommunikation direkt från er IT-system (eller er Omnigate Server).
 • Dynamiska avsändare, numeriska och alfanumeriska, 11-tecken (Aa - Zz) alternativt 15 siffror.
 • Inkommade SMS. Advox kan hjälpa er med ett eget dedikerat telefonnummer för inkommande SMS
 • Trådad SMS dialog, dvs total kontroll över in och utgående SMS. För t.ex ärendehantering eller vikariehantering.
 • Hög prestanda och driftsäkerhet. Virtuellt system som är utvecklat för stora volymer och för den internationella marknaden.
 • Månadskostnad med lågt SMS pris.
 • Integrationsmöjliheter från flera parallela system.
 • Vi stödjer en lång rad kommunikationsprotokoll och API, tex REST, Webservice, HTTP, SMTP och SMPP.

Exempel på några olika SMS tillämpningar

Integration med telefonväxel
Advox tjänster och produkter kan integreras med alla röstbrevlådesystem som säljs på den svenska marknaden. Vanliga röstbrevlådesystem är till exempel CMG Speech eller Onebox från Mitel.

Telefonistmeddelanden
Telefonister som tar meddelanden och skickar ut viktiga meddelanden via SMS används idag av alla företag med ett hänvisningssystem.
Vi integrerar SMS tjänster med till exempel Mitel CMG och Tidigare Aastra CGM och Ericsson DNA.

E-postintegration
Att skicka SMS via e-posten är både enkelt och praktiskt. Företag skickar idag till exempel säljstatistik, aktivitetspåminnelser, ändringar av mötesbokningar etc.
Vi på advox kan intergerar er e-post med sms som tjänst eller som egen server. Läs mer om vår Outlook SMS tjänst här Och Här kan du enkelt och gratis pröva funktionen.

Larm skickas som SMS
Larm via SMS från produktionssystem, fastighetssystem och övervakningssystem skickas idag alltid som SMS.
Vi kan skicka ut era larm som tjänst eller som egen SMS-server hos er.

SMS-Bekräftelser
Att skicka bekräftelser görs idag allra effektivast via SMS. Till exempel för gjorda inköp, bokad tid, ansökan om medlemskap, byte av lösenord, mottagen felanmälan mm.

SMS Avisering för varuavhämtning
Som kund är det positivt att få sina leveransaviseringar bekräftade via SMS, då det ger både snabbare och enklare avhämning. Istället för att få en avi med posten dagen efter ett paket har anlänt så får man ett SMS som innebär att man kan hämta postorderleveranser redan samma dag. Nyttan är uppenbar för alla parter, för leverantörer så sparar man pengar då SMS är betydligt billigare än brevporto. Advox har levererat tjänster och flera system till några av Sveriges största företag inom transporter och postorder.

Säkerhetskoder
Säkerhetskoder från inloggningssystem, inpasseringsystem och andra typer av verifikationskoder. Våra sms-tjänster och produkter har integrerats med en lång rad övervaknings- och säkerhetsystem. Kontakta oss för en diskussion om den bästa lösningen för er.

Vikariesystem
SMS används idag hos kommuner och företag för sin vikariesökning. Det är både billigare och snabbaren att skicka SMS än att ringa till potentiella vikarier. Via tvåvägs SMS så kan vikarier sedan kan svara med ett SMS om de är intresserade. Vid tvåvägs SMS sätter vi upp ett eget mobilnummer till kunden och systemet kan automatiskt hålla reda på vem som fått ett visst SMS. Därmed kan en person få flera förfrågningar och genom att svara på en specifik förfrågan så bokas man för just denna.

Påminnelser
SMS-påminnelse om tid hos tandläkaren, frisören, bilverkstaden, om att medicinera etc. SMS integration med olika typer av kalender/bokningssystem blir allt vanligare.

Vi kan integrera våra SMS tjänster med ert system eller hjälpa er med att drifta ett kalendersystem.

Anpassad SMS lösning för er

Har ni önskemål som kräver anpassning så har vi lång erfarenhet av att bygga olika typer av SMS-applikationer. Lösningar som skall fungera i flera olika länder med olika mobiloperatörer och som kanske behöver kommunicera med olika interna och externa dataprotokoll.

Några exempel på sms lösningar som vi har byggt:
 • SMS sportfrågetävling, Svenska spel.
 • Integration av ISP e-post och SMS, Proximus.
 • Integration av interna system, Umeå Universitet.
 • Larmgruppscheman för SMS larm, YIT.
 • Kommun SMS brevlåda, innevånarna kan skicka frågor och önskemål via SMS till kommunen.
 • Tidtabellsupplysning via SMS, Karlstad kommun.
 • Vikariehantering via SMS, Haninge kommun.
 • Lösenord för inloggning via SMS från interna system.
 • Logistiklösningar för transportföretag.
 • Kundtjänst integration av SMS aviseringar.

Kontakta oss så kan vi diskutera och ge er råd runt SMS funktionalitet.
Telefon: 08-54490900
E-post: kontakt(at)advox.se

Egen SMS Server, Omnigate

Med Omnigate kan SMS och e-postfunktionalitet enkelt adderas till befintligt system.
Omnigate kan installeras på en eller flera parallella datorer för redundans och för ökad prestanda, där SMS trafiken fördelas mellan de uppsatta maskinerna. Om någon av datorerna skulle vara ur drift, så tar den andra maskinen automatiskt över all trafik.

Omnigate kan skicka SMS på två sätt:
 • Via TCP/IP-access till GSM operatör. Omnigate stödjer TCP/IP förbindelse till Telia (Telia SMS företag), Telenor (SMS Pro och Cimd2), Tele2 och direkt via Advox, samt till ett stort antal operatörer i världen.
 • Via GSM-terminal (med ett sim-kort) kopplad direkt på com-porten på Omnigate-servern.

På en enskild Omnigate server kan dubbla förbindelser sättas upp t.ex både TCP/IP access och GSM-Terminal. Så att om t.ex TCP/IP förbindelsen är nere så skickas SMS trafiken via GSM-terminalen.
Advox kan numera även tillhandahålla ett backup tcp/ip accessavtal för de som vill komplettera sin GSM-terminal eller TCP/IP access med en backup SMS access, detta kan vara ett enkelt sätt att öka säkerheten i SMS trafiken. Läs mer här..

Några kunder..